30 potravín, ktoré by nikdy nemali chýbať

Už ste sa ocitli v trápnej situácii, keď prišli priatelia alebo rodina a vo vašej chladničke alebo špajzy nebolo nič, čo by ste im ponúkli? Nečakaný hostia sú pravidelnou súčasťou života, najmä u mladých ľudí. Tak aké jedlo by ste mali skladovať? Tu je zoznam 30 potravín, ktoré by vám nikdy nemali chýbať.

Základné potraviny do chladničky:

1. VODA

Vždy sa hodí fľaša vychladenej vody. Ak sa obávate kontaminovanej vody z vodovodu, investujte do filtra na vodu.

2. MLIEKO

Polotučné mlieko by malo byť vždy k dispozícii. Je výborným zdrojom vápnika a keď doň pridáte obilniny, máte rýchle raňajky.

3. OVOCIE

Takmer nulová doba prípravy občerstvenia pre hostí. Populárne sú hrozno, jablká, banány a pomaranče.

4. MRKVA

Veľmi zdravá zelenina ktorú možno jednoducho pripraviť, s jogurtovým dresingom tvorí dokonalé predjedlo.

5. ARAŠIDOVÉ MASLO

V chladničke zostane vždy čerstvé, použite ho na raňajky na toust miesto masla, dodáva viac bielkovín a zdravší tuk.

6. VAJCIA

Vajcia sú nevyhnutnou zložkou mnohého pečiva, súčasne je možné z vajec pripraviť mnoho jedál plných na protein.

7. JOGURT

Bez jogurtu by ste nemali byť nikdy, je ideálny na výrobu dresingov, výborne chutí v kombinácií s čerstvým ovocím a poslúži aj ako náhrada za smotanu.

8. MASLO

Maslo nie je na každodenné použitie, ale je určite potrebné pre gurmánov a na pečenie domácich cukroviniek.

9. ČERSTVÉ CITRÓNY

Citrónovú šťavu nájdeme v mnohých receptoch, plátok do pohára so studenou vodou alebo použiť šťavu ako zálievku.

10. MAJONÉZA

Určite sa zíde majonéza s nízkym obsahom tuku. Môžete ju použiť na sendviče, bagety, šaláty alebo dresingy.

11: DIJONSKÁ HORČICA

Dijonská horčica je univerzálna pre marinády, šaláty a nátierky.

12. PARMEZÁN

Ak máte parmezán v chladničke a cestoviny v skrinke, je tu predpoklad na rýchlu jednoduchú a chutnú večeru.

13. PIVO, VÍNO ALEBO NEALKO

Pivo, víno a nealkoholické nápoje sú potrebné na oslavy, alebo len pre studené občerstvenie.

14. ČERSTVÝ ZÁZVOR

Uložený v chladničke, ďumbier je ideálny pre marinády a smažené jedlá.

15. TVRDÉ SYRY

Nakrájané na kocky slúžia ako predjedlo pre hostí.

 
Základné potraviny do špajze


1. CHLEBA

Túto základnú potravinu by ste mali mať vždy po ruke. Použite ho na prípravu chlebíčkov alebo pre rýchle raňajky.

2. OREGANO, MÄTA, TYMIÁN (SUŠENÝ)

Sušené bylinky sú skvelé pre použitie v omáčkach a dresingoch.

3. KONZERVOVANÉ PARADAJKY

Veľmi užitočné pri príprave cestovín s omáčkou.

4. SOĽ A KORENIE

Tak jasné a samozrejmé, základné zložky v každom recepte.

5. OLIVOVÝ OLEJ

Viacúčelový kuchynský olej do omáčok, zálievok alebo zeleninových šalátov.

6. ČERVENÉ VÍNO ALEBO OCOT

Skvelé pre cestoviny, omáčky a šaláty.

7. CESTOVINY

Najrýchlejšia večera akú môžete pripraviť, zaručená spokojnosť.

8. RYŽA

Jednoduché a za 20 minút hotové, spolu s hlavným jedlom.

9. KÁVA

Z pochopiteľných dôvodov...

10. ČAJ

Skvelý relax po náročnom dni, tiež pomáha tráveniu.

11. KORPUS NA TORTU

5 minút prípravy, 30 minút pečenia. Rýchla alternatíva dezertu.

12. OBILNINY

Vždy ich majte po ruke pre rýchle raňajky, alebo dokonca ako desiatu.

13. TUNIAK

S tuniakom sú skvelé jednohubky a šaláty.

14. POLIEVKY

Keď už nie je na výber, instantná polievka poslúži ako náhrada k obedu.

15. KONZERVY

Rýchly pokrm do mikrovlnnej rúry na rýchlu večeru.

 
POTRAVINY, KTORÉ BY NEMALI NIKDY CHÝBAŤ

Tento zoznam 30 základných potravín, bol starostlivo vybraný. Zoberte nás za slovo. Majte všetky tieto položky vždy po ruke a už nikdy nebudete hladovať, ani sa hanbiť pred neohlásenou návštevou.

Write a comment...
0 awesome comments!